Gitaarschool de Gitarist
gitaarles in Cuijk Vierlingsbeek en Arnhem

Dit is een nieuwe pagina.

Gitaar in de klas

Gitaar is één van de makkelijkste instrumenten om te gebruiken tijdens het begeleiden van liedjes. Kinderen genieten erg van het geluid en het helpt de docent zich versterken. 

Muziek is een verrijking en 

Door het wegvallen van subsidies komen minder kinderen in aanraking met muziek. Muziek versterkt de ontwikkeling en is puur begrip vanuit jezelf

Zingen is daarbij één van de meest natuurlijke vormen van muziek maken waarbij je lichaam als instrument gebruikt.

Veel scholen werken op projectbasis aan muziek maar niet op een gestructureerde basis. Dit is een onbewust gemis in de educatieve leerlijn van de leerlingen. In mijn gitaarpraktijk komen met regelmaat docenten gitaarles volgen en passen dit toe in de klas. Dit vormt een afwisselend onderdeel in de les en een muzikale verrijking voor de leerlingen. Als ik met scholen praat is er geen geld om docenten op te leiden om een instrument te leren beoefenen en om dit toe te passen in de klas. 

Mijn idee zou tijdens de opleiding de gitaar samen met het zingen van liedjes rijkelijk moeten worden aangeboden zodat docenten veel vertrouwen met het instrument en zichzelf kunnen opbouwen om uiteindelijk de gitaar te kunnen meenemen in het onderwijs.